LOADING

Type to search

Remedii naturiste sau medicamente?

Sanatate

Remedii naturiste sau medicamente?

NewsPro. 07/12/2011
Share

Se întâmplă să ne mai doară ceva. Ba capul, ba un picior. Mai răcim, ne doare gâtul, tuşim. Sunt evident şi afecţiuni mai grave. Noi însă ce remedii folosim? De principiu de două feluri: naturiste sau medicamente ori diverse tratamente. Cum e însă mai bine?

Sunt multe ţări şi locuri în lume unde şi astăzi se pune mai mare preţ pe tratamentele naturiste. Şi sunt multe reţete care au efect. Evident însă că există din păcate şi multe persoane care doresc să înşele, care aduc produse contrafăcute şi aşa mai departe. Însă merită să ne amintim că pe vremuri vindecătorii aveau la dispoziţie doar roadele pământului şi vindecau folosindu-le. Numai că astăzi puţini mai sunt cei care cunosc acele remedii. De pildă pentru negi – de care făceau mai toţi copiii când erau mici la ţară şi nu numai – vedem astăzi reclame la multe medicamente, a apărut şi o modalitate de a fi îndepărtaţi chirurgical dar fără durere însă oare câtă lume ştie că se foloseşte rostopasca pentru un tratament eficient, rapid şi natural? La o răceală deseori tusea e mai bine tratată cu ridiche neagră? Şi evident că exemple sunt multe.

Evident însă că sunt şi medicamente eficiente şi multe persoane care pot susţine acest lucru. Se spune că descoperirea penicilinei a fost un moment deosebit de important în viaţa noastră.

Nu fac aici apologia nici a remediilor naturiste, nici a medicamentelor. Ştiu însă oameni care una-două iau medicamente pentru te miri ce. Ştiu şi oameni care nu iau medicamente până nu au încercat toate tratamentele naturiste relevante disponibile.

Aş spune însă că ar merita ca pentru afecţiuni simple să vedem dacă nu cumva există şi remedii naturiste, care nu ne fac rău dar care ne vindecă. E mai bine să nu ajungi să te îndopi cu medicamente dacă nu e cazul.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *