LOADING

Type to search

Mobile

Samsung Galaxy S9 vs. Galaxy S8: Ar trebui să faceți upgrade?

NewsPro. 02/28/2018
Share

Nu durează prea mult pentru a realiza că Galaxy S9 este foarte similar cu predecesorul său. Dați cele două telefoane unei persoane obișnuite și probabil că nu știu care este dispozitivul “mai nou”. Acestea sunt modele extrem de asemănătoare, software-ul este aproape identic, iar în interior nu s-au schimbat nimic dramatic.

Cu toate acestea, cei care iubesc Galaxy S8 vor fi probabil interesați de orice lucru pe care Samsung îl are de oferit și vor dori să știe dacă merită banii. Iată la ce vă puteți aștepta atunci când doriți să faceți upgrade de la Galaxy S8 la Galaxy S9.

Care sunt asemănările

Samsung pare să fie mulțumit de actualul design deoarece păstrează lucrurile aproape identice pentru lansarea sa în 2018. Galaxy S9 este aproape identic fizic cu Galaxy S8, cu doar o reducere a înălțimii de 1,2 mm și o creștere de greutate de 8 grame. Metalul și sticla sunt mai groase, dar va fi greu de dedus dacă cineva nu ți-a spus acest secret. Este posibil să observați schimbarea subtilă a unui finisaj ușor texturat pe metal – dar simțul real al acestuia nu este cu mult diferit.

“Din punct de vedere fizic, aceste două telefoane sunt aproape identice.”

Aceasta înseamnă că dimensiunea ecranului rămâne aceeași, de 5,8 inci în raportul de aspect Samsung standard de 18,5:9 cu aceeași rezoluție, fețe curbate, colțuri rotunjite și acoperire din sticla Gorilla. Toate butoanele rămân în poziții aproape identice, inclusiv butonul Bixby din partea stângă sub butonul de volum. În interior aveți același spațiu de stocare de 64 GB (plus slot pentru card SD), 4 GB de memorie RAM, încărcare fără fir, încărcare rapidă și toate celelalte standarde Samsung. În plus, Samsung nu a îmbunătățit viteza de încărcare, lăsând lucrurile la nivelurile de încărcare rapidă 2.0.

Ce este diferit

Schimbarea cea mai substanțială a modelului Galaxy S9 este o nouă configurație a camerei, compusă dintr-un nou senzor  “Super Speed” Dual Pixel și un obiectiv cu o deschidere fizică variabilă. Senzorul promite să reducă în mod dramatic granulația și să îmbunătățească procesarea fină. Vorbind despre, mutarea la o diafragmă f / 1,5 care vă permite, de asemenea, mai multă lumină în scene slab luminate. Noul senzor de la Galaxy S9 oferă de asemenea un mod de mișcare lentă de 960 fps.

Chiar dacă bateria este aceeași, există o șansă ca Galaxy S9 să poată oferi o viață îmbunătățită a bateriei peste Galaxy S8 datorită procesorului său mai eficient. Indiferent dacă aveți versiunea Snapdragon 845 sau Exynos 9, ambele procesoare sunt mai eficiente pentru sarcini obișnuite, ceea ce în cele din urmă vă va economisi bateria. Totuși, rămâne de văzut cât de mult sunt optimizate. Și alte modificări ale eficienței software-ului ar putea avea un efect și mai mare.

Singura îmbunătățire a ecranului de 5,8 inci pentru Galaxy S9 este o strălucire în luminozitate, cu o creștere de 15%, care este destul de substanțială. Asta face ca display-ul Galaxy S9 să fie aproape egal cu Galaxy Note 8 în luminozitatea generală. Galaxy S9 este cel mai bun dintre modelele Galaxy 8 și Galaxy Note 8, cu un sunet care, totuși, este oferit și de un al doilea difuzor deasupra ecranului, pentru un sunet stereo care este mai puternic.

Și este un lucru relativ mic, dar schimbarea reală a Galaxy S9 este senzorul său de amprentă digitală, care este mult mai ușor de accesat și folosit decât pe Galaxy S8. Acest lucru face ca gestul pentru o notificare să fie mai util și, în general, reduce frustrarea atunci când încercați să deblocați telefonul – ceva ce faceți de sute de ori pe zi.

Ar trebui să faceți upgrade?

Majoritatea oamenilor care au un Galaxy S8 nu ar trebui să se aștepte la upgrade la un Galaxy S9.  Samsung nu se așteaptă ca mulți oameni să facă upgrade-ul de un an. Există o bază masivă a proprietarilor de Galaxy S6 și Galaxy S7 care sunt vizați, obținând un Galaxy S8 revigorat și îmbunătățit care va arăta în continuare fantastic în comparație cu telefoanele mai vechi.

Singurul lucru pe care îl putem spune despre upgrade este că Galaxy S9 face tot ce face S8. Acestea fiind spuse, este greu să susții că un nou sistem de camere, un senzor de amprentă, un procesor ușor mai rapid și un ecran mai strălucitor merită să faceți upgrade-ul.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *